kcal-intag dagligen?

Ni är så söööööta, vet ni det? Visst önskar vi alla att vi såg ut på något annat sätt. Jag är inte alls ledsen över min längd, utan rätt glad. Tidigare har jag skämts o så vidare, men jag har accepterat det idag. Att vara liten är rätt gulligt. Folk som klappar mig på huvudet och drar i mina kinder =)

Men deet finns även en stor nackdel med att vara kort. En person som är 1.80 kan gå upp nått kg utan att det syns speciellt mycket. Viktuppgången fördelar sig över hela kroppen. Men jag, med mina en och en halv meter, syns 1-2 kg nästan direkt. Det är det jag tycker är orättvist. Jag har mycket mindre yta att fördela dessa kilon på.

En annan sak som jag tycker är lite lurigt, är det här med kcal-intag dagligen. Hur kan det komma sig att en person som är ex. 180 lång och väger 70 kg och en person som är 150 och väger 45 kg ska äta ca 2000 kcal om dagen? Borde inte vikt och längd spela någon roll? Min behandlare säger en sak och andra säger en annan sak. Jag vet inte riktigt vad jag ska tro på, så jag vill ha en frisk synvinkel på detta. Inte någon ätstörd och inte någon "jag ska få dig att bli frisk"-röst (min behandlare).

NU ska jag fixa iordning lunch.. Tror att det bli samma som igår. Så tråkig var jag!
Kram 

Kommentarer
Postat av: katten

Jag är iofs lite längre än dig, 162, men känner samma sak. Det bara går inte ihop...Men gissar att det har med förbränningen att göra. Berätta gärna om du får veta mer. kram!

2008-12-04 @ 11:24:50
URL: http://taggigros.blogg.se/
Postat av: Panna

Du får en wikipedialänk av mig, det får duga. http://sv.wikipedia.org/wiki/Basalmetabolism

2008-12-06 @ 22:34:00
URL: http://awishfornormality.blogg.se/
Postat av: M_____

utenergibehov.htm" rel="nofollow">http://www.viktvakten.se/raknautenergibehov.htm

2008-12-26 @ 23:24:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0