Mitt dilemma

Det finns en sak som gör mig lite orolig när jag sitter och läser andra bloggar om ätstörningar. Vissa av de äter så mycket mindre än vad jag gör. Jag vill sluta jämföra mig med andra, friska som sjuka. Hur kan jag vilja försöka äta som någon annan när jag vet hur sjukt det är. Tjejer som klarar sig på lite fil och en macka på kvällen. Hur klarar ni hela dagen? Jag vill oxå klara det. Varför är mitt psyke så mycket sämre? Men sen när jag tänker efter så har det gått 3-4 veckor sen jag hetsåt sist. Kanske beror det på att jag inte försökt svälta mig själv. Men jag har överätit många gånger, dock utan att spy, vilket är sämre. Då vet jag att maten är kvar i magen och kommer att lägga sig på låren, rumpan, magen, armarna, ansiktet. Börjar må illa nu =(


Jag skulle i alla fall behöva hjälp med att väga maten jag äter. Jag vill veta vad det är i kalorier. Vad är den mista mängden kalorier en person kan klara sig på per dag och ändå må okej? Jag behöver inte må toppen, tillräckligt är oxå bra.

Gårdagens matintag


10:30            3 fullkornsskorpor med ost (22%) och äggkaviar
                       stor kopp grönt té


13:30           1 banan


                     40 min promenad


15:30          Sallad - kidney-bönor
                                   isbergssallad
                                   tomat
                                   gurka
                                   paprika
                                  oliver
                                  2 kokta ägg
 

16:30           ½ kopp grönt té


19:00           Samba (1h)

20:00
           Capoeira (1h)


21:45          3 fullkornsskorpor med ost och äggkaviar
                    1 portion soppa
                    1 stor kopp grönt té


Övrigt:        10-12 färska dadlar



Jag skulle förmodligen minskat mitt dagsintag mycket om jag tagit bort osten och äggkaviar från skorporna och äggen i salladen. Måste även tillägga att salladen jag åt till lunch gjorde mig mätt, nästan för mätt och jag blev inte alls hungrig föränn jag kommit hem på kvällen.

Om ni har något tips för nån hemsida där man kan räkna ut maten så vore det oxå till någon hjälp.

Usch vad rädd jag blir när jag läser det jag nyss skrivit ... jag är inte ens i närheten på att bli frisk


Kommentarer
Postat av: Malin

Om du äter ofta så hålls förbränningen igång, det är possitivt! Du kan alltså äta mer än "många" andra men ändå hålla vikten eller gå ner. Börja inte väga mat och räkna kcal, det förlorar du på. Ta hand om dig! Kram

2008-08-19 @ 18:26:07
URL: http://livetochkarleken.blogg.se/
Postat av: Joakim

Måste säga emot dig, du äter för lite. För att få resultat behöver du öka intaget. Med den träning du gör ligger du på tok för lågt. Lägg in lite mini keso med bra proteimhalt och lite fler fettkällor som tex cashewnötter. Du skriver dom klarar hela dagen, definera klara? Bara för du inte ramlar ned och dör betyder det inte dom gör något rätt. Många förstår inte, har du hetsätit en dag betyder det itne du lägger på dig. alla tänker vad du äter per dag, men kroppen funkar itne så, du kan lika gärna räkna kcal på en vecka, hur mycket plus och minus du ligger. Du lever inte hälsosamt om du lever genom ångest för varje tugga mat du tar.

2008-09-02 @ 10:50:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0