crazy mind

Gårdagen: Festen igår kändes inte helt hundra, men jag ville inte heller därifrån. Det värsta jag tycker är när man träffar personer nu, som man festat med innan. Då är mina tankar värst. Jag går och tänker att De tänkte massa om mig, om mitt utseende och om att jag blivit tjock. Det är sjukt hur jag kan gå runt och tro att allas liv kretsar kring mig, att alla jämt och ständigt går runt och tänker på just mig och hur jag ser ut.

En annan sak som K hjälpte mig att analysera (ja, fast han vet nog inte om det) var att jag la skulden på mig för att en tjej gick från festen. En tjej som jag egentligen inte känner. Om jag ska vara ärlig så var det en ganska liten kraftig tjej. Jag går runt och tror att alla som är lite överviktiga går runt och hatar sig själva. Och när hon gick så kände jag att hon kanske gick för att jag kom dit och tog upp allt utrymme. Nej, jag vet inte.

Men djupt inne så tror jag att alla tjejer som inte är pinnsmala har ätstörningar och helst vill vara pinnsmala. Här räknar jag även in normalviktiga personer. Men så kan det ju inte vara? Bara för att jag hatar min kropp, behöver inte alla andra hata sin kropp?

På något sätt så vill jag inte acceptera att jag är annorlunda, utan försöker hela tiden bekräfta för mig själv att alla människor som inte är anorektiskt smala helst vill vara det. Ookej, jag vill inte vara anorektiskt smal, bara sådär vackert naturligt smal. Jag har släppt faktum att detta aldrig kommer att ske, jag tror inte att jag är byggd till att vara så smal, men någonstans djupt inne så hoppas jag fortfarande.

Jag har även märkt att jag dömer överviktiga personer som någon med brist på kontroll. Någon som lever i ett fattigt hem utan någon utbildning. Hur kan jag göra så? Hur kan jag ens tänka så? Jag skämms över detta! Men om sanningen ska fram så är det så. Min värsta mardröm är att själv bli överviktig så jag försöker distansiera mig från det så mycket som möjligt. Jag försöker omänskliggöra överviktiga människor så att jag aldrig ens får för mig att komma till den punkt. Finns det en gud så kommer han att straffa mig på grund av detta tänkandet.

Och sen sitter jag här och läser min utbildning, vars grund ligger i att alla människor är lika mycket värda. En bluff är jag!




Idag: Graderingen gick bra, och jag har fått det första capoeirabältet, och den andra sambatiaran! Glad och stolt över mig själv! Plugg nu, sen en kvällspromenad med mina föräldrar.

Hoppas att ni haft en mysig helg!

Lördag

ojj .. inlägget blev visst inte publicerat .. här kommer det:

Jag hatar dagar som denna. Har varit hemma hela dagen och skrivit hemtenta från och till. Jag har varken kännt mättnad eller hunger, och det gör det väldigt svårt att äta överhuvudtaget. Jag går runt och försöker känna efter om jag är hungrig, men jag litar inte på dessa känslor. De har lurats så mycket innan. Jag tvekar massa över festen ikväll. Det är kanske därför jag inte vågar äta som jag ska. Jag vet inte vad som kommer hända där. Hoppas att det inte bjuds på något så vågar jag äta mitt kvällsmellanmål nu. Känns rätt dumt att sms:a o fråga, så jag låter bli.

Lisa har lagt upp en god lussekatt på sin sida .. hmm tänk om det fanns lussekatter hemma? Perfekt mellanmål ju!

Imorgon är det samba- och capoeira gradering. Äntligen ska jag avancera! Kram
 

Lördag!

Sovit 10 timmar inatt. Somnade nog vid 11 igår kväll. Igår var jag på en invigning av ett nytt ställe i Malmö. Där bjöds det på massa drinkar och tilltugg. Efter 3,5 timme där så kände jag att det var dags att gå hem. Folk var redan fulla vid 8-tiden, och det kändes inte så bra att gå runt där nykter och mingla med fulla personer. Dessutom så fanns det gratis mat och dricka. Jag vågade inte dricka pga mater som serverade. Jag vågar inte släppa kontrollen riktigt. Åkte hem och fick ett trevligt samtal av Panna och hennes pojkvän. Kändes skönt att jag kunde hjälpa dig. Jag vet hur svårt det är, och jag är så glad över att du ringde.

Igår så bestämde jag mig för att ge Mattillåtet en ny chans. Jag har tidigare inte tyckt om sättet hon skriver på. Det har kännt som att hon dumförklarar mig. Igår så fick jag iaf ett kapitel om kolhydrater av min behandlare. Jag ska försöka att banka in alla de orden i mitt huvud. Hur kan jag vara så rädd? Vill bara påpeka att jag äter kolhydrater, men i mindre mängd än vad jag borde göra. Att jag inte vill förstå att man inte går upp 2 kg bara av att ta en skiva vitt bröd. Vitt bröd är så tabu-belagt för mig. Men jag förstår inte varför .. Blää

Tentaplugg nu!

Blir förresten middag med familjen idag och födelsedagsfirande av en kompis ikväll. Ska inte serveras någon mat, men kommer säkert finnas massa dricka och tilltugg. Hjälp?


Matdagbok

Hemma från ÄS-mottagningen och fått i mig lite lunch.

Varför jag började dagen med att vara ledsen vet jag inte. Till och från skolan så virrade massa dumma tankar i mitt huvud. Istället för att ta buss till mottagningen så blev det 45 min promenad. Hjärnspöken (?)

Besöket på mottagningen gick väldigt bra. Och jag är motiverad till att fortsätta jobba med mig själv. Jag ska inte ge med min sjukdom och börja svälta eller annat. Jag ska jobba mer än innan och försöka ändra mitt tankesätt. Vi kom överrens om att jag skulle börja med matdagboken igen. Att sluta skriva kändes bra, men jag var nog inte redo för det ännu. Jag tror att matdagboken ger mig kontrollen över vad jag äter. Ifall jag får panik på kvällen och tänker att jag ätit för mycket, så kan jag alltid titta i den och se att jag snarare ätit förlite. Att skiva var oxå en form av belöning. Jag kände mig duktig när jag skrev ner allt jag ätit och hur mycket jag tränat. Jag kände mig stolt över mig själv. Att jag ändå kan fungera som en normal människa.

Så nu ska jag skriva matdagbok i några veckor till, och sen så ska jag försöka sluta igen. Jag har som mål att bli kvitt kontrollbehovet. Att bli frisk är inte enbart en uppförsbacke. Jag kommer att trilla många gånger tills jag kommer upp. Men jag trodde att det skulle gå snabbare att komma ur det. Min behandlare sa att det brukar ta 1,5 år. Jag har en lång resa framför mig. Men jag tänker inte se det som något jag måste ta mig igenom, jag tänker inte göra mig själv till ett offer och få vägen att verka som en kamp. Nej, jag tänker istället se det som en investering till ett bättre liv. Jag är värd det!




...

Det spelar ingen roll hur mycket jag försöker att le, hur mycket jag försöker att intala mig själv om att jag är lycklig, om att jag duger, om att jag är bra precis som jag är..

Jag känner mig inte bra så som jag är...

Vikt-tankar snurrar i huvudet mer än någonsin. Mina tankar kommer tillbaka mer och mer.

Möte på äs-mottagningen idag

Skola nu!

Undvik speglar. Tyck om dig själv!




painting on a smile with lipstick


Tonight!


Grupparbetet fixat! Skönt att ha det klart innan hemtentan kommer ut imorgon. Jag ska strax hoppa in i duschen och börja fixa mig inför föreställningen ikväll. Guld och glitter lär det bli!




sweet

God morgon!

Strax kommer tjejerna fårn klassen hit och vi ska fixa klart vårt grupparbete. Orkade inte ta mig till skolan så jag bjöd hit dem istället. Så kan jag få gå runt i mjukisbyxor och rufsigt hår. En perfekt början på torsdagen!



Hur lätt som helst!

Mat och träninng avklarad för idag, inga problem. Kanske för lite, kanske inte. Jag bryr mig inte så mycket, för just nu så spelar det ingen roll då jag ändå inte kan göra speciellt mycket åt det. Imorgon är den stora dagen. Samba- och capoeira uppvisning för 6-7000 gymnasie elever i Malmö. Pirrigt? Ja! Tur att man slutade gymnasiet för 2,5 år sen så någon gymnasieelev lär man inte känna =)

Förra veckan så berättade en barndomskompis till mig att hon är sjukskriver på grund av depression. Jag visste att hon förr eller senare skulle hämna där, med tanken på allt hon gått igenom under sin barndom. Hur som helst, så passade jag på att berätta om min ÄS och trodde att hon skulle förstå. Visst gjorde hon kanske det. Men hon ville ge mig ett "tips" på hur jag skulle bli frisk. Hon sa att det bara är att äta när man är hungrig och sluta äta när man blir mätt. Jag borde get henne ett annat tips på hur hon skulle komma ur sin despression: bara att vakna upp imorgon och vara glad. Hur lätt som helst!

Nog med ironi. Det jag ville säga var att personer som inte haft någon form av ätstörning förstår inte riktigt vad det handlar om. Det handlar inte om att jag är ointelligent och inte vet att jag måste äta och inte ska spy. Man vaknar inte upp en dag och har en ätstörning, på samma sätt som att man inte vaknar upp en dag och inte har det. Det är så mycket svårare att bli frisk än att bli sjuk. Att bli sjuk var en omedveten process, eller jag visste kanske vad jag höll på med, men jag visste inte vad konsekvenserna skulle bli. Det bara flöt på och jag gjorde lite som jag ville. Men att bli frisk är att ständigt jobba i motvind, att ständigt jobba emot sig själv. Nej, jag vill inte äta 5-6 mål om dagen, men jag måste. Och alla de gångerna jag måste äta är en kamp i sig. Jag och mina känslor brottas. Jag har länge låtit monstret styra i mitt liv, och nu ska jag ta kontrollen. Men vad är kontroll?

Kontroll var för mig ett minimalt matintag och överdriven träning. Jag måste ändra hela min tankegång nu, jag måste bli en ny människa. Ändra alla mina grunder och värderingar. Och nej, det är inte lätt. För hade det varit lätt så hade vi inte haft några sjuka människor.

Tror jag ska vakna upp imorgon och kunna prata kinesiska. Lätt som en plätt!

God natt på er!


Korv med bröd

När jag var yngre, och innan jag fick en ätstörning, så var ett frukostexempel korv med bröd. Har aldrig tyckt och ketchup, men lite hade jag ändå på, så att det inte blev torrt. Sen så slutade jag äta frukost helt ett tag, och nu äter jag oftast gröt till frukost. Är jag hos K så kan det bli en eller två mackor istället.

Kom hem imorse och såg att mamma handlat små kycklingkorvar och fullkornsbröd till korvarna. Så jag tänkte testa. 1h senare sitter jag här, och har klarat frukosten jättebra. Ingen ångest, ingen panik.


Äta för lite

Igår gick väldigt bra. Lunch klockan 13:00 och middag klockan 21:00. Mellan detta så åts en banan. Det var kanske därför som middagen kändes så bra som den gjorde, eller så håller jag på att bli frisk att jag inte längre bryr mig. Blev dock ingen fondue, utan lasagne.

Idag så är matproblemet lite tvärtom. Jag vet att jag måste äta tillräckligt mycket för att orka träna 3h ikväll. Förutom capoeiran ikväll, så ska vi ha showträning oxå. Och jag åt inte frukost förens halv 11. Så oron att äta för lite eller att inte hinna äta alla mina mål är vad som spökar idag. Sjukt hur allt kan vända. Från oron att äta för mycket till oron att äta för lite. Det är alltid något som stressar mig. Grejen är den att jag är rädd för att falla tillbaka i gamla mönster av fär mycket träning och för lite mat. Tidigare erfarenheter har gjort att jag vet vad som kan hända om jag slarvar. Jag vill inte komma dit igen. Jag vill inte gå ner i vikt genom att svälta mig, jag är förbi detta stadiet.

Men, ju 'friskare' jag blir, desto mindre tänker jag på mat, och desto mindre känner jag hungern. Och chansen att "fuska med maten" är större. Dock tror jag att detta fusk skulle vara omedvetet, men att jag innerst inne skulle vara medveten om vad jag gör.


prövning

Idag är en sån dag som jag länge varit rädd för. Rädslan är dock inte lika stor som förr, men den är absolut märkbar. Jag har lunchat ute i stan med mina vänner och ikväll ska jag bli bjuden på middag. Till lunch blev det kyckling, stekt potatis och fet sås. Lagom mätt, ingen panik. Ingen mat jag skulle ha lagat hemma men jag ville utsätta mig för det, för att känna på hur det skulle vara. Att för en gång skull tillåta sig det man annars aldrig skulle våga. Det gick väldigt bra, även om jag lämnade kvar på tallriken.

Ikväll så har jag hört att det planerat fondue. Kött, pommer och massa såser. Jag har sms:at min bästa tjejkompis (vi ska vara där ikväll) och sagt att jag inte tror att det är någon bra idé och att jag inte vet om jag klarar av det. Hon sa att hon förstod, men sen dess så har vi inte pratat. Så jag ska strax iväg, utan att veta hur det blir. Jag är rädd!

Dessutom så är idag en träningsfri dag. Har dock gått en 40 min promenad till skolan.

Önska mig lycka till!




Gooooodmoorning!


Att tänka i andra banor

Är hemma efter 2,5 timmes träning och är väldigt slut. Ätit jättegod müsli med alldeles för mycket torkad frukt. Det var inte ens gott med så mycket sött, men jag måste ju alltid överdriva i allt. Men men, glömma och gå vidare. Att sitta och grubbla över något som hänt kommer inte att göra det ogjort. Det är bara en massa slöseri med tid och kraft. Och att spy är inte längre något alternativ för mig.

Och om jag ska vara riktigt ärlig, så har jag inte alls ätit för mycket, snarare för lite med tanke på hur mycket jag tränat. Bara det att det blev mycket torkad frukt, och det är så sött. Bla bla bla, nu så lägger jag mina dumma tankar i en låda och slänger ut dem genom förstret!

För övrigt så har jag kännt mig ganska frisk idag gällande maten. Jag har typ inte tänkt lika mycket på det. Jag måste typ påminna mig själv att jag måste tänka på maten. Det har blivit en sån vana att alltid tänka När ska jag äta? Hur ska jag äta? Vad ska jag äta? Ska jag överhuvudtaget äta?
Men idag så fokuserade jag mig istället på grupparbetet och Ojj vad mycket vi fick gjort. Sen så blev jag helt förvånad över att jag inte tänkt på mat. Jag blev chockad. Och om jag ska vara ärlig, så var det en lite skrämmande känsla. Som om det helt plötsligt inte var mina tankar. Som om någon annan tog över dem och pressade ut ordet Mat ur huvudet. Och jag förstod senare att det var jag som hade börjat tänka, och inte ätstörningen.

Jag är så stolt över mig själv, och över er oxå! Det kommer alltid att finnas en plats i mitt hjärta för er och ni vet inte hur mycket ni gör genom att bara finnas! Tack!!



Igår med Panna!

Väldigt mysig kväll med Panna igår. En väldigt klok tjej som inspirerar mig väldigt mycket. Jag själv går på alla konstiga saker som står i tidningar om dieter och trams "hur man ska äta för att ..". En sån sak är det här med att man ska dricka mycket vatten, och ett tag så drack jag så mycket vatten, att jag gick på toa två gånger i timmen. Vi snackar 6-7 liter om dagen, vilket absolut inte kan vara hälsosamt. En annan sak var det här med att jag absolut inte ska äta efter klockan 6. Visst, absolut, om man går och lägger sig klockan 9 så verkar det ganska bra. Men jag lägger mig inte förens efter 12 och då är det mindre bra. Och speciellt om man inte ätit tillräcklig middag. I alla fall, Anna är en sådan person som får mig att förstå varför det inte funkar så. Varför man inte kan lyssna på att tips på Aftonbladet. Hon gör mig så mycket klokare och så mycket friskare, då jag inser hur 'dumt' det egentligen låter. Jag fårstår inte att jag kunnat lyssna på alla sorters dietister, som alla går emot varandra. Det känns som att jag försökt följa alla möjliga dieter, och på så sätt slutat äta det mesta. I en diet ska man inte äta kolhydrater, i en annan ska man undvika fett, i den tredje ska man inte äta så mycket frukt eller mjölkprodukter, och i den sista så ska man utesluta kött. Är man en person som jag som är rätt naiv gällandes sånt, så tror man på allt som står. Resultatet av detta blir att man struntar i mat helt och hållet, och dricker 6-7 liter vatten. Alla dieter förespråkar ju vätska!

Trams! Det är dags för oss att sluta läsa skit i tidningarna och börja ta hand om sig själv istället. Att äta lagom mycket och lagom ofta, samt att motionera och sova tillräckligt är det enda vi behöver. Och att inte glömma att umgås med personer som vi älskar och som älskar oss!

Kramar!


blueberry

Köpte färska blåbär igår och har i min frukostgröt nu. Snö på vägarna men det känns som sommar. Jag är så glad just nu. Jag uppskattar livet så mycket mer. Här om dan när jag var ute och gick i snöstörmen så kunde jag inte sluta lé. Jag mötte ovädret med ett stort leende och då var allt inte så trist och grått längre. Vår inställning till oss själva och livet i största allmänhet är en stor del i tillfrisknandet. Vill du bli frisk, så kan du. Som flera sagt tidigare, det gäller att ta sitt ansvar för sitt liv. Ingen annan ska eller kan göra det. Du väljer dina vägar och du väljer ditt liv.


Stor morgonkram!!




att bara vara

Att sitta hemma och bara vara, var inte möjligt för ett år sen. Förra vintern hade det varit konstanta hetsattacker och massa tårar. Sen så hade jag förmodligen pallat mig ut och druckit litervis med sprit för att bli så full att jag inte kom ihåg något dagen efter.

Idag existerar inte sånna dagar. Idag sitter jag hemma och bara ÄR. Ingen ångest, inga rundor till kylskåp eller skafferi. Inga besök hos toaletten, han och jag har nämligen gjort slut =)

Panna kommer hit imorgonkväll och gör mig lite sällskap. Innan dess ska jag ha pluggat massa och gått på akrobatiken. Trevlig söndag med andra ord.

Snööö =)

Idag är en sån där dag som man bara vill ska komma om och om igen. Vaknade med K vid min sida och har suttit i skolan med ett grupparbete i fyra och en halv timme. Vi fick gjort massor, och vi ska inte ses till helgen, vilket vi först hade bestämt.

Dessutom så snöar det idag och jag älskar snö. Jag minns inte när det snöade sist i Malmö under november månad? Bara det inte blir slask-väder som alltid. Vill ha stora flingor som fastnar på kläderna och ser ut som stjärnor. Vill ha mörka nätter där snön är det enda ljuset. Vill sitta med en filt omkring mig och med en stor kopp té och titta ut över en vit stad. Ååå mysigt! Tänkte snart gå ut och gå en sväng och andas in den friska luften!

Ikväll så blir det middag med K och sen hem till min bästa tjejkompis för lite vin och skvaller. Imorgon så blir det shopping med mamma. Hoppas att ni får en trevlig helg!



regn

Hade ställt in mig på en skön promenad till skolan med en kompis, men det började precis ösregna. Tur att jag inte var påväg när det började regna. Istället så hämtar hon upp mig vilket ocå blir bra då jag måste bära med mig flera kilos böcker. Stannar i skolan lite längre idag och börjar med grupparbetet som handlar om rasism i Sverige. Det var en hemsk upptäckt att alla vi frågade inte ansåg sig själva som rasister, men att de sedan inte skulle kunna gifta sig med en "svart" människa. Vi har trots allt inte kommit så långt som vi trott med mångkulturalismen!

K är hemma och är sjuk idag. Vill helst dit och ligga och mysa med honom. Dock är skola prior nummer ett nu för tiden. För ett halvår sen så vill jag hoppa av för att jag inte trodde att jag skulle klara av att plugga klart. Idag så vet jag att jag kommer klara mig alldeles utmärkt. Mitt egenvärde har växt något otroligt mycket, men det är fortfarande inte högt nog. Jag känner mig fortfarande mindre värd än andra människor, men jag jobbar, och jag tänker inte ge upp. 

Samba och showträning ikäll, YES!



Today i'm a star

Precis hemkommen från ätstörningsmottagningen, och sitter här med en kanna vatten och en stor kopp té. Mysigt, självklart.

Jag har bestämt mig för att sluta skriva matdagbok ett tag och se hur det går. Min behandlare tyckte att det var en bra idé så länge det inte gick för lång tid mellan måltiderna. Det är mitt ansvar att sköta maten även utan matdagboken. Så detta kommer att bli ett nyttigt försök. Jag tar ett steg till från ätstörningen.

Vi har även pratat om minskad träning. Just nu så tränar jag 8h i veckan. Capoeira, samba och showträning. Från hennes perspektiv så är det tok för mycket. Men jag tycker ju om det s mycket. Jag trivs verkligen där och jag älskar att gå dit. Ingen ångest, inga dumma tankar. Dock är det en sak som skränmmer mig och det är det uppehåll vi kommer att göra med träningen mellan 6e dec och 2a januari. Hur ska jag klara mig i en månad utan min träning. Vad ska jag istället göra? Jag kommer bli så stor, jag vågar inte ens tänka längre än så. Och det är just i denna stund som jag inser hur sjuk jag egentligen är. Att jag får panik när de flesta tycker att det kommer vara skönt att komma ifrån träningen. Blää!

Tacos-middagen blev bra igår. Tacos kan ibland bli ångest för mig för att man håller rullen i händerna och då äter man snabbt. Igår så la jag upp allt så tallriken och hade brödet vid sidan om. På så sätt så åt jag långsamt och kontrollerat. Det kändes bra. Seger för mig!

Idag ska jag:
Plugga - en bok kvar att läsa. Känner min produktiv och duktig som redan läst så mycket
Sköta maten - äta på regelbundna tider och lagom mycket. Försöka glömma matdagboken
Promenad - rensa tankarna fårn plugget och komma ut från hemmet
Capoeira - ska ge järnet. Håller just nu på att lära två nybörjare de första sparkarna





sooon =)

Tisdag!

Åt lunch klockan 11 imorse, och så tidigt har jag nog aldrig ätit lunch. Skulle vara i skolan klockan 12 så det var bara att tvinga sig att äta även om man inte vcar jättehungrig. 12 hade nog varit bättre. Dock så visste jag att jag skulle behöva äta lunch innan skolan så jag var uppe redan klockan 7 och åt frukost. Jag måste planera och "offra" mina dagar om maten ska gå ihop med resten av mitt liv. När brukar ni äta lunch? Vilka uppoffringar får ni göra? Jag fick ju ge upp min sovmorgon =(

Mötet på Ätstörningsmottagningen blir imorgon klockan 9 istället. Det känns bra, men jag ver inte riktigt vad vi ska prata om. Jag vill inte gå dit och känna mig dum eller att behandlaren slösar bort sin tid på mig som inte ens vet vad hon ska säga.

Åt precis tre ballerinakex och vet ni vad? Jag var själv och jag överlevde. Dagen är inte alls förstöd. Istället så har den blivit bätte. Min kropp ville ha något sött och gott, och den fick det oxå. I kontrollerade former så är ingen mat farlig. Och jag ska verkligen försöka hålla fast vi detta.

Ikväll så ska jag, K och två tjejkompisar till mig laga tacos. Förutom tapas så måste nog detta vara den mest sociala maten. Tycker att det är så skönt att äta tillsammans och helst ur samma tallrik. Det känns naturligt för mig. Och att äta med händer. Det blir så avslappnat. Tänk en första dejt med tapas eller plockmnat där man ska dela på alls. Ååå mysigt. En av mina första dejter med K var just på ett tapas-ställe. Helt underbart!
 


Inställt möte

Mötet på Äs-mottagningen blev inställt idag. Min behandlare hade stannat hemma för vård av barn. På något sätt så kändes det skönt. Jag vet inte riktigt vad vi ska prata om. Innan så upptog matschemat hela timmen, men nu så tittar vi knappt på matschemat. Eller vi tittar inte alls på det, om det inte varit några problem. Och har det varit det, så brukar jag oftast ha kommit på själv varför det blev som det blev. Men jag måste fortsätta gå på mötena även om jag känner att jag kanske klarat mig utan. Jag ska vara kvar tills mina ätmönster är förändrade. Tant Malin skrev att hon tror att ätstörningstankarna förmodligen kommer att sitta kvar hela livet, och jag tror oxå det. Jag tror att jag aldrig kommer kunna må bra även när jag överätit eller när jag ätit en hel chokladkaka. Fast egentligen ska ett sånt behov inte behövas. Jag tror inte ens friska människor mår riktigt bra när de är övermätta. Fast jag vet inte riktigt. När någon i min omgivning blivit förmätt så brukar denna personen vilja vila en stund tills känslan går över. Så min känsla kanske bara skiljer sig lite. Att jag ältar fram och tillbaka även flera dagar senare är kanske det som skiljer oss åt. Men jag har blivit mycket bättre så att "glömma" bort om jag överätit. Jag har börjat acceptera att det blivit så denna gång, och till nästa gång så ska jag vara mer uppmärksam. Jag ska inte äta så snabbt och jag ska flrsöka känna efter bättre. Så att överäta är kanske bara en bra lektion, och en del i tillfrisknandet, som man lär sig något av. Och om jag jämför med några månader sen, så överäter jag väldigt sällan nu. Och ångesten är inte lika stor, även om den finns där.

En dag ska jag ha ett avslappnat förhållande till maten, det lovar jag mig själv.


saturday + sunday

Uppvisningen igår gick jättebra och det kommer att gå bättre för varje gång. Det var även min första capoeirauppvisning och jag fixade det bra, trots det hala golvet. Efter showerna så föreningen oss på mysig indisk middag. Efter det så blev det ett snabbt ombyte hemma och ut med mina tjejkompisar. Halv sex imorse släpade jag inte min kropp genom dörren och var äntligen hemma. Jag minns de gamla tiderna med mina vänner, när vi festade varje helg, hela tiden. Saknar det!

Har haft hård showträning idag och jag är heeelt slut just nu. K har oxå kommit hem från sin semester och jag har saknat honom. Vi har inte varit ifrån varandra innan så detta var en utmaning. Bad honom att köpa med sig en delfin till mig, men jag tror inte att det blivit av.

Hoppar in i duschen nu och kramar mig själv lite. Hoppas ni haft en trevlig helg!



Uppvisning ikväll!

Ikväll är det samba och capoeira uppvisning och jag är taggad inför det. Packat alla mina saker och dansat igenom danserna så att jag är mer säker på uppvisningen. Idag mår jag bra och jag ska fortsätta göra det ikväll, finns inget annat! Efter uppvisningen så ska jag hem o byta om och sen festa med mina älskade flickor. Blir nog lite dricka så att jag kan slappna av och tycka om mig själv. Onödiga kalorier och tråkigt att jag behöver sprit för att må bra. Men om det får mig att må bra så är det nödvändiga kalorier, så det så!


Festen igår

Så fort jag duschat klart igår och började fixa mig inför kvällen så försvann illamåendet. Jag glömde bort de tankarna jag hade innan. Det grubblandet över hasselnötterna framkallade mitt illamående, och så fort jag slutade tänka på att det jag gjort var "fel" så försvann illamåendet. Sånna illamående har jag kunnat framkalla av 2 bitar godis oxå, och när jag tänker efter så ligger illamåendet i mitt eget huvud.

Jag håller på att läsa en bok av Julie Gregory som heter 'Mamma sa att jag var sjuk'. Julie överlever Münchhausen by proxy, som förmodligen är den mest komplicerade och dödsbringande form av barnmisshandel. Mamman till den här flickan eftersträvar läkarnas uppmärksamhet och får dem att tro att något är fel på flickan. Efter årtals av prover så hittar läkarna fortfarande ingenting. Boken handlar om flickan som tror att hon är sjuk. Och till slut så blir hon sjuk för att hon tror att hon är sjuk ..

Nej jag är inte så bra på att recenssera böcker och jag har inte kommit så långt i läsningen, men jag vill dra en paralell mellan hennes "påhittade" sjukdom och mitt "påhittade" illamående. Jag tyckte helt enkelt att jag ätit för mycket och tankarna ledde till att jag började må illa. Illamåendet kom dessutom ca 1.5 efter måltiden, vilket oxå förklarar att jag egentligne inte blev illamående av maten utan av tankarna.

Dessa tankar ska jag försöka vara medveten om nästa gång det händer, och försöka göra något åt direkt.

Festen igår var rolig, men jag vågade inte riktigt ta plats. Jag pratade inte så mycket, utan tänkte mest på hur jag såg ut och blablabla. Trots kommentarer från de flesta på festen om min klänning och figur så kunde jag inte sluta tänka fet-tankar. När jag kom hem och ställde mig framför spegeln så såg jag egentligen hur fin jag var.. Hur blir jag av med dessa dumma tankar som hela tiden pendlar mellan att tycka att jag är vacker och att tycka att jag är fet och äcklig? Blääääää


Förebyggande av ångest och hets!

Jag ska snart klä mig varmt och ut och gå en promenad. Känns lite akut, börjar bli rädd för mig själv. Åt en sen lunch med familjen hemma och så satt jag och mamma kvar i köket och pratade och åt massa hasselnötter. Okej inte massa, men massa för mig. Jag sa till mig själv "slutaaaaaaa, sluttttaaa, sluuuuuuuta" men det gick inte. Mamma gick på toa och då snabbade jag mig därifrån. Jag känner att ångesten börjar komma lite i taget. Ikväll så blir det födelsedagsfest med god mat och kanske tårta. Kommer jag inte ut nu så är chansen stor att ångesten blir enorm sen. Så detta blir i förebyggande syfte!

Försöker intala mig själv att det inte var så farligt med nötterna. Och det var det inte, jag vet det innerst inne och jag säger det högt hela tiden, men det känns som att jag inte hör det. Som att jag ignorerar min egen röst. Som att det jag säger inte har någon betydelse. Det känns som att min dåliga sida är medveten om att min goda sida bara säger så för att lugna ner mig. Men att min goda sida inte heller egentligen menar det. Nej, snart så blir jag schizofren oxå.

Promenad, just det!



18:30

Hemma igen från en promenad med mina föräldrar. Illamåendet kom där nånstans oxå, och just nu så känner jag bara för att spy upp allting. Men sen så vet jag oxå att jag själv framkallat illamående genom att tänka hur fet jag kommer bli av 50 g nötter. Festen känns inte heller så lockande, men jag ska ta mig dit. Så det är bara att resa sig upp och gå duscha nu. Hoppas att det inte blir klädångest sen oxå. Ska verkligen intala mig själv att jag är helt underbar och ska tärffa massa vänner och festa. 

Hoppas att ni får en trevlig fredag!  

.

Dagen har rullat på idag och fick massa plugg gjort imorse. Dessvärre så är det svårt att plugga efter 5-6-tiden. Jag håller bara på att somna då! Någhra bra hålla-ögonen-öppna-tips?

Håller på att kolla lite stipendier till föreningens Brasilienresa nästa år, skoj skoj skoj!!

Imorgon blir det fest och jag ser fram emot att festa med tjejerna jag tränar med. Vi har kommit varandra rätt nära på så kort tid. Känns väldigt avslappnat.

Stipendier var det, ja! God natt!

Minskad tid vid datorn!

Sitter och äter lunch nu innan jag sticker till skolan. Tänkte ta en promenad dit med min nya ipod. Laddat den med massa skön musik så jag ser verkligen fram emot promenaden. Gick upp 7 imorse så att jag skulle hinna äta lunch innan jag gick till skolan. Känns dumt att behöva planera i minsta detalj för att hitta äta. Men med tiden tror jag att det ska gå bättre och att man ska kunna äta lite när som. Det kommer ändå att jämna ut sig i slutändan.

Började plugga redan vid 8 och det går mycket bättre att plugga på morgonen än på eftenmiddagen. Annars så brukar jag alltid sätta mig vid datorn och fastna här. Så från och med idag så ska jag dra ner på tiden jag spenderar vid datorn. Sitter här och glor väldigt många timmar dagligen, bara för att jag är lite rastlös. Hade fått så mycket mer plugg gjort om jag kunde slita mig härifrån. Så nu gör jag ett försök. Allt dataanvändande som inte är jobb eller skolarbete ska begränsas. Jag tror att jag kommer må bättre då. Men jag ska självklart fortsätta skriva och läsa era bloggar. Vi kämpar tillsammans!

Mat-vanor?

Jag äter alltid gröt till frukost. 0.75 dl sportgryn, ½ banan, 3 teskedar keso och lite mjölk. Och än har jag inte tröttnat på det. Denna frukost har blivit en slags trygghet för mig. Jag vet att jag inte kan bli hungig efter 1 eller 2 timmar och jag brukar låta det gå cirka 4 timmar tills lunch. Imorgon tänkte jag kanske testa med lite frusna bär istället för banan. Får se hur det går. Vad äter ni till frukost?

En annan vana är Pauluns müsli efter mina sena träningar. Detta måste visst vara den godaste müslin som finns! Med lite hasselnötter och torkad frukt, mummmms. Känns som att äta godis typ. Här ska jag dock försöka att dra ner på den torkade frukten, kan bli lite väl sött annars.




På lördag ska vi ha capoeira och samba uppvisning och även lite prova-på för folk. Jag ser fram emot detta, speciellt nu när jag lärt mig massa nytt. Min förening kommer dock att göra ett uppehåll mellan 5e dec till 2a jan. Jag är lite rädd för denna tid. Ingen träning på 4 veckor? Jag klarar inte av det. Så det kommer att få bli massa promenader. Några tips för hur man kan lugna sig? Känner att jag börjar bli stressad inför detta ...

Kan inte sluta titta tillbaka på denna tid för 1 år sedan. Jag mår så mycket bättre nu ich jag orkar så mycket mer. Vinter 07 var det hemskaste jag varit med om och jag skulle inte önska någon annan det. Usch, helvetes ätstörning!




Mums filibabba!





ipod shuffle

Orkade mig inte till skolan idag, utan åkte iväg med en kompis för att köpa en mini ipod shuffle till mig. Behöver den till mina ensamma promenade =) Var faktiskt länge sen jag gick ut själv för att gå. Både tidsbrist och trötthet, men även för att jag ska sluta göra saker bara för att bränna kalorier. Jag tränar tillräckligt mycket på min vanliga tärning. Men skönt är det, och jag önskar att jag orkade gå ut mer.

Snart är det capoeira träning och jag ser verkligen fram emot den. Suttit och lagt in massa låtar och måste säga att jag inte är så teknisk av mig. Vill helst bara knäppa med fingrarna och så ska någon komma och fixa det åt mig. Blir lätt gnällig när jag inte klarar av saker och tålamodet bara rinner iväg.

Hoppas ni haft en trevlig dag!

stress ?

Idag åker K iväg på en minisemester med sitt jobb. Vi har aldrig varit ifrån varandra, men det ska nog gå bra. Blir massa plugg och träning för min del. Sen en showuppvisning till helgen och två fester. Känner att det börjar hända mycket i mitt liv igen. Känner att min almenacka börjar bli full, och jag tycker inte riktigt om det. Jag blir så lätt stressad då. Hade precis börjat varva ner och nu kommer det en till våg av plugg, som är det värsta just nu. Men jag försöker intala mig själv att jag själv kan välja när det blir för mycket. Jag kan hoppa en träning om jag behöver plugga och jag behöver inte gå på alla fester som jag blir bjuden på. Men sen så känner jag mig så tråkig när jag sitter hemma själv en fredag eller lördag, och jag klarar inte riktigt av det. Inte än, men det kommer gå nån gång.

Idag har jag föreläsning kl 3 och ska plugga tills dess. Min mage har varit lite orolig både igår och idag och känner mest för att sova då. Nej, pluggeliplugg nu!

Tack!

25 juli skrev jag mitt första blogginlägg här, där jag för första gången erkände för mig själv att jag hade en ätstörning. Strax därefter så kom Lisa i kontakt med mig och det öppnades ett helt rum med tjejer i samma situation som jag. Nu när jag tänker tillbaka på den tiden så känns det som om det var år sen. Vi har vuxit så mycket under dessa få månader och de flesta av oss får någon behandling nu. I början så var den knappt någon alls som hade berättat om sin ätstörning. Jag skulle vilja säga Tack till er alla som varit med mig och följt mitt liv, samt låtit mig ta del av ert liv. Den styrkan ni har gett mig har gjort att jag vågat söka hjälp. Jag har fått tillbaka min tro på livet och min tro på mig själv. Jag vågar leva mer än jag vågat innan. Jag vågar se mig i spegeln och tycka att jag är värd ett bra liv. Och jag har börjat inse att jag är värd mina föräldrars och mina vänners tid. Jag är skyldig er så mycket, och jag kommer aldrig sluta uppskatta det ni gjort för mig.

Det finns inget annat, eller hur?

Sleeeppy

Jo, att säga åt honom att sluta säga så, tror jag hade sårat honom ännu mer. Dessutom så hade jag fått berätta varför. Och jag vet inte om han vet om min ÄS. Fast å andra sidan, han var ju bara ärlig i det han sa. Jag kan inte gå omkring resten av livet och vilja att människor ska säga det jag vil höra. Jag kan inte bygga en sån skyddsmur, för förr eller senare så kommer det komma. Och jag måste bygga upp min självkänsla och självförtroende så att jag inte tolkar saker fel. För just nu så känns det som att jag förstorar upp det han sa. Det kanske räcker med det mina föräldrar får stå ut med sen min ätstörning, inte ska jag behöva ändå på dem helt. Nej, jag är lite kluven i denna fråga. Känns även försent att säga det till honom 1 dag senare, han kommer förmodligen inte ens ihåg det.

Har tagit sovmorgon till 10 idag igen. Åå jag börjar verkligen uppskatta mina sovmorgnar. Att jag inte gjort detta tidigare, utan tvingat min stackars kropp att gå upp även om den varit helt slut. Så nu ska jag unna mig massa sovmorgnar, så fort jag får chansen.

Pappa

Min pappa är en av de anledningar (som jag kan komma på) till att jag utvecklade ett stört beteende till mat. Eller det känns fel att säga så, men jag kan inte säga att det helt och hållet är mitt "fel". Min pappa han tycker om att kommentera hur folk ser ut och hur de beter sig. Han är väldigt frispråkig och säger vad han tycker och tänker, utan att tänka efter före. Jag har under mina tonår ofta fått höra att jag håller på att bli tjock och tänk på vad du äter. Även när jag var underviktig så fick jag höra att jag istället var mullig. Dessa tankar har jag försökt bearbeta under långa perioder och jag kan idag förlåta min pappa för saker han sa. Tror kanske att det var 9-10 månader som han sist påpekade min vikt eller mitt utseende för övrigt.

Idag i affären så sa han att jag inte borde använda de jeansen för att de såg små ut. Och alla tankarna, alla ord, kom tillbaka. Helt plötsligt så befann jag mig i en annan tid, vinter 07, som var den värsta tiden för mig.

Jag vet att jag inte menade något illa, men min hjärna vill inte riktigt filtrera bort det. Jag hör det om och om igen, som en bandspelare. Jag tyckades vända tankarna under de 2,5h på träningen, men nu kommer de igen. Och igen. Och igen.

För övrigt så har jag världens mest underbara pappa. Jag älskar honom, och ord från de man älskar går rakt in i hjärtat. Och de såren läker inte så snabbt alls.

Definitioner av tankefällor

  • Allt-eller-intet-tänkande: Du tänker i extrema kategorier, svart eller vitt. Om något du har gjort inte är helt perfekt, är det fullständigt misslyckat. Det finns bara två kategorier: perfekt eller misslycka 
  • Övergeneralisering: Du ser en enstaka händelse som en del i ett mönster av t.ex misslyckanden. Exempel: Jag känner mig obekväm på festen, alltså är jag dålig på att umgås med människor.
  • Psykologiskt filter: Du lägger överdriven vikt vid en negativ detalj utan att se på helheten. Exempel: Jag glömde att ringa ett samtal idag på jobbet, jag har inte fått någonting gjort.
  • Diskvalificering: Du bagatelliserar positiva erfarenheter genom att tänka att de inte räknas. Exempel: Jag gjorde ett bra jobb i det här projektet, men det betyder inte att jag är kompetent, jag hade bara tur.
  • Tankeläsning: Du tror att du vet vad andra tänker, utan att ta reda på om du har rätt. Exempel: Han tänker att jag inte har någon aning om vad jag pratar om.
  • Katastroftänkande: Du förväntar dig att saker och ting kommer att gå dåligt, och du är övertygad om att du har rätt. Exempel: När jag ska hålla mitt föredrag så kommer jag att stamma så att ingen förstår vad jag säger.
  • Förstoring/förminskning: När du betraktar dig själv, en situation, eller någon annan, förstorar du det negativa och förminskar det positiva. Exempel: Mitt dåliga resultat bevisar hur inkompetent jag är. Mina höga resultat betyder inte att jag är bra på det här, utan bara hade tur.
  • Känslotänkande: Du antar att dina negativa känslor visar hur saker egentligne är. Exempel: Jag känner mig värdelös, alltså är jag det.
  • Etikettering: Du sätter en mycket negativ etikett på dig själv eller någon annan, utan att ta hänsyn till saker som talar för att den inte stämmer. Exempel: Jag är misslyckad. Han är dum.
  • Personalisering: Du ser dig själv som orsak till yttre händelser du inte har något ansvar för. Exempel: Min chef var tvär och sur när hon pratade med mig, jag måste ha gjort något fel.
  • Borde- och måste-uppmaningar: Du har en mycket precis uppfattning om hur du själv och andra ska bete sig och du överdriver vikten av att det blir som du tänkt. Exempel: Jag måste hinna bli färdig idag. Jag borde ringa.

ÄS-mottagningen!

Var på möte hos min behandlare imorse och det kändes bättre denna gången, än sist. Vi pratade mycket om det här med allt-eller-inget tänkande och hon har gett mig en lista på klassiska tankefällor. Samtidigt så känner jag att behandlingen verkligen ger resultat. Jag känner att jag kan jaga bort mina dumma tankar många gånger. Jag känner att jag är värd mycket mer än dessa tankar. Jag har inte plats eller tid för dem. Och de står bara i vägen för mig.

Ibland så är det svårt att de de framsteg man gör och att uppskatta de bra dagarna. Min må-bra-bok har hjälpt mig lite, men jag vågar inte helt yttra mig än. Men att på kvällen få sitta i lugn och ro i några minuter och tänka på de bra sakerna man gjort för sig själv och för andra. Och de sakerna andra gjort för mig, och att verkligen vara tacksam över dessa. Bara en sån simpel grej som när någon säger 'tack' kan betyda oerhört mycket. Och jag ska börja uppskatta de enkla sakerna som folk gör eller säger. Samtidigt så ska jag försöka uppskatta en lung och skön dag utan massa måsten. Utan att känna mig värdelös för att jag bara sitter hemma. Livet är för kort och jag vill itne bara rusa igenom det, utan även sätta mig ner och tänka över vad jag gör. Att bara få vara, det är mitt mål!


bakisbakisbakis

Igår så blev det utgång med massa dricka. Såhär bakis har jag inte varit på månader. Har nästan slutat dricka helt men igår så kändes det bra. Och idag så mår jag som jag flrjänar, men jag har inget ångest över det. Jag hade roligt och det var värt det. Det var värt alla extra kalorier oxå, så det så! Nu lägger jag det bakom mig och går vidare.

Minns inte sista gången jag var ute och festade utan att fokusera. Var ute med två av mina bästa tjejkompisar och vi hade så skoj. Ååå vad jag saknar oss!

Idag så har jag varit på möte på föreningen och blivit utsedd till PR-ansvarig. Känns tufft och jag vet att jag måste planera min tid för hur jag ska jobba. Jag har massa ideer och känner mig just nu inne i ett lyckorus. Detta ska bli mitt projekt och jag ska fixa det så bra jag kan!

Ska strax iväg och äta middag hos K. Han är så sööööt som ska laga mat till mig ikväll. Kramar!

stöd

Mina föräldrar måste nog vara de bästa föräldrarna som finns. Sen de fick veta om mina mat-problem så planeras de gemensamma middagarna lite efter mina behov. Mamma brukar ringa och fråga om det är okej att vi äter det eller det och frågar om jag hellre vill att vi gör det på något annat sätt, ex ugnsbaka istället för fritera. Och vi kommer så bra överrens då. Jag känner att det är okej att äta om det är på mitt sätt och så länge jag vet vad det innehåller. Då slipper jag ångest-känslorna som kommer efteråt. Just nu kan jag inte ta itu med dem så jag stödjer min på mina föräldrar. Och ja, det är jobbigt att de hela tiden måste anpassa sig efter mitt schema, men samtidigt så vet jag att de gärna gör det för mig. De vill se mig frisk och jag ska ta emot all hjälp som jag blir erbjuden. Jag ska bli frisk, för att det inte finns något annat alternativ. Målet är att bli frisk, men vägen dit kan jag avgöra själv. Och det ligger i mina händer om jag vill göra denn väg enklare eller svårare.

Jag har träffat Panna idag. Det kändes inte alls konstigt att träffa någon som man lärt känna via sin blogg, eftersom det känns äkta på något sätt. Hon öppnar sig i bloggen och skriver ner sina djupaste känslor och det gjorde att det idag kändes som att vi redan träffats flera gånger. Och hon var så otroligt vacker! Vi gick en promenad och pratade en massa. Det kändes skönt att prata med någon som oxå går igenom detsamma som man själv gör. Vissa saker behöver inte sägas då, utan jag vet att hon förstår ändå. Även om K, mamma och min bästa tjejkompis vet om mina problem så kan de aldrg förstå vad jag går igenom. Hur mycket de än vill förstå, så är det svårt att veta hur något känns förens man själv är där. Men jag tar emot all hjälp jag kan få av de och jag vet att de försöker.

Ikväll ska jag träffa tjejgänget och festa lite. Kanske blir det även utgång?

Tack Panna för en trevlig dag!


show igår

Igår efter jobbet så åkte jag ner till föreningen där vi skulle ha en liten show och prova-på för andra som ville börja dansa samba eller capoeira. Showen gick jättebra och jag kände mig snygg och fräsch. K var oxå där, och till en början så vågade jag inte riktigt släppa loss. Men det gick över och han var väldigt glad över att äntligen få se min dansa. Och det gjorde mig oxå glad över att jag vågade och inte tog ett allt-eller-inget beslut. Det hade slutat med att jag gjort allt för att rubba showen för jag kan ju inte vara bäst. Självklart så är tränaren den duktigaste av oss. Och jag får inspiration av henne istället för att tävla med henne. Massa nya shower har fått skrivas upp i almenackan och nu blir det fullt ös. Pengarna vi drar in går till våra gemensamma kläder och en Brasilien resa nästa år. Något att se fram emot och hoppas på!

Efter showen så åkte vi hem och såg ett avsnitt av någon ny serie. Slutade med att vi båda somnade på soffan. Klockan 5 vaknade jag och drog med mig K till sängen så att vi kunde sova vidare.

Jag ska träffa Panna idag. Hon ringde faktiskt precis och det var kul att höra hennes röst. Själv så vågade jag inte ringa, så feg som jag är. Dusch nu, och sen köra iväg.

Att vara där, men att inte vara där

Uppvisningen igår gick bra, men jag kände mig inte närvarande. Jag var ofokuserad och mina tankar fanns inte alls hos mig. Gjorde en massa fel, som kanske inte sågs, men jag kan ju dansen. Det blev inte som sista gången men jag tog mig igenom det. Pratade med min tränare om det sen och hon sa att vi skulle träna mer på de saker jag kände mig osäker på. Men det kändes som om min hjärna var inställd på att misslyckas.
Vi fick i alla fall jättegod afrikansk mat på plats, och efteråt i bilen så kom tankarna om att spy. Jag ville hem och få allt ur mig. Men hade bestämt med K att jag skulle komma hem till honom. Så det blev inget kräkande. Men känslan sitter kvar än idag. Och jag kan inte göra mer än att börja dagen med min vanliga frukost och hoppas att allt blir bra senare under dagen. Jag är så rädd för att börja spy igen. Ska på samtal på Äs-enheten på måndag. Håll ut tills dess!!

Idag så blir det skola och sen jobbet. Föreningen har även fest ikväll och det blir lite uppvisningar och pröva på för andra. Får se om jag hinner dit direkt efter jobbet.

Update!

Jag har blivit så dålig på att skriva, jag vet. Men nu för tiden så pratar jag med folk om mina problem, istället för att skriva ner dem. Då känner jag inte att behöver att skriva av sig är lika stort. Jag vågar involvera folk i mitt liv och låta dem ta del av vad jag går igenom. Jag har fortfarande svårt att visa mig svag och om någon frågar hur det går så svarar jag att jag är på bättringsväg. Och så är det med det. De känner sig lugna och jag slipper känna mig som ett offer.

Vad har hänt den senaste tiden då? 

Jag har haft ett kaos-schema i 7 dagar nu, 2 dagar kvar. Har jobbat varje dag, samt gått i skolan och tränat. Det har tagit på mina krafter, men jag har unnat mig själv sovmorgnar. Jag behöver visst det, även om det rubbar min matplan.

Jag går fortfarande till ätstörningsmottagningen en gång i veckan och trivs med det. Ibland så känner jag att jag inte vill gå dit, känner mig tom, men jag har inte avbokat ett enda möte. Jag vågar inte för att jag tänker att det kommer bli en vana. Jag måste göra det för mig själv. Jag är värd det!

Jag skriver flitigt i mig jag-är-bra bok vilket har lett till att jag under dagen även kan tycka att jag är en bra människa som gör saker som är bra för mig. Jag kommer på mig själv att göra mycket för andra, utan att vänta mig någonting tillbaka. Jag känner mig gladare då och oftast så möter folk mig annorlunda när jag är glad. Min energi överförs till de oxå.

Jag ska göra min andra sambauppvisning i Danmark imorgon. Ojojojo! Är stolt över mig själv. Jag har vågat stå på scen trots att jag kännt mig som världens fulaste minuterna innan. Men väl på scen har jag kunnat släppa alla tankar och bara släppa loss. Skönare känsla finns inte. 

Jag och Panna ska förmodligen ses på lördag. Och du ska veta, att jag har samma tankar som du. Jag kommer att jämföra mig själv med dig och önska att jag såg ut och var som du. Det värsta är att vi sitter i samma båt och att önska att man var sjuk är ganska dumt, men det löser sig.

Jag har börjat analysera mina tankar. Ifrågesätta varför jag tänker så illa om mig själv? Jag börjar inse att jag kommer att leva i denna kroppen hela livet och jag kan inte ändra vissa saker. Jag kan inte sätta upp ett mål om att jag ska vara 1.80 lång när jag bara är 1.56. Det är inte realistiskt och det kommer aldrig att hända. Så därför ska jag sluta sätta upp orealistiska mål. Jag kommer aldrig att kunna flyga hur mycket jag är tror det. Det kommer aldrig att växa blont hår på mig när min naturliga färg är mörkbrun. Jag kommer aldrig att få byta mamma eller välja min bakgrund. Vissa saker är redan givna från början och det går inte att ändra på. Jag ska lägga min vikt i denna kategori och acceptera att det är så jag är skapt. Jag har alltid haft kött på benen även när jag var underviktig och jag kan itne trolla bort det. Så varför inte älska den kroppen som är gjord bara för mig, istället för att förbanna den? 

Du är bäst på att vara du, och jag är bäst på att vara jag, och det är så det ska vara. Det finns inget annat!!!

 

...

Igår var ingen bra dag för mig. Efter två dagars grubblande så kom tårarna. Och det var precis som om någon vridit på kranen och släppt ut allt. Jag minns inte sist detta hände. Jag hade börjat lita på folk och börjat känna mig stark igen. Jag trodde att ingen skulle göra någon sånt medvetet. Att man kände mig bättre. Men jag hade fel. Jag kände mig ledsen och sviken av en person som jag älskar. Jag krävde lite förklaring, lite förståelse, men fick bara falsk stolthet tillbara. Att det ska vara så svårt att se sina misstag och försöka rätta till dem. Varför vänta tills jag ska rätta till de, istället för att ta sitt ansvar? Nej, jag blir fortfarande förvånad av de människor jag trott att jag känner bäst. Men sen så har jag mig själv att skylla, jag som ska-klara-allt. God morgon förresten.


yesterday

Känner mig som en zombie när jag är uppe denna tiden på en lördag. Hoppas att de låter mig vara en zombie även på jobbet =)

Var på Halloweenfest igår och jag är glad över att jag gick dit. Tvekade länge, grät lite men sen så bestämde jag mig. Vad hade jag att förlora? Massa människor som jag känner och änne fler nya människor att lära känna.

Ibland brukar en tjej befinna sig på våra fester och på något sätt så får hon mig alltid att känna mig så liten, nästan så att jag inte existerar. Hon har det här överdrivna självförtroendet och det får mig att känna att jag inte finns. Jag blir alltid så osäker så fort hon kommer. Jag tror inte att det är något hon gör med flit, för vi känner varandra och jag tycker att hon är väldigt trevlig. Men jag tror att jag för en tid måste sluta umgås med människor som får mig att känna såhär. Jag ska bara umgås med människor som får mig att må bra. Visst kan detta vara ett sätt att undvika verkligheten. Jag kommer alltid att stöta på människor som kan få mig att känna mig illa till mods, och det är något jag behö

RSS 2.0